Šolanje za padalca

Pozor, odpri v novem oknu. PDFnatisni
Šolanje za padalcaPadalska šola

Veseli nas, da Vam lahko predstavimo pot, katero boste morali prehoditi - oprostite! - prepadati, preden boste lahko rekli, da ste oseba, ki se ukvarja s padalstvom.


Padalci radi rečemo, da je naš šport edino pravo letenje, saj veste: če je vožnja z letalom letenje, potem je vožnja s čolnom- plavanje. :-)

V padalski šoli Letalskega centra Maribor se je izšolalo, večino aktualnih slovenskih učiteljev šolanja, ki sedaj skačejo in šolajo po drugih slovenskih klubih ter predajajo svoje znanje naslednjim generacijam, nakar smo izredno ponosni. Namreč Letalski center Maribor je najstarejši in največji aeroklub na Balkanu saj njegove korenine segajo že v leto 1889, ko je bil izveden prvi polet z balonom nad Mariborom.

Šolanje za padalca :: ...wanna fly? Šolanje za padalca :: ...wanna fly? Šolanje za padalca :: ...wanna fly? Šolanje za padalca :: ...wanna fly? Šolanje za padalca :: ...wanna fly? Šolanje za padalca :: ...wanna fly?

Kot največji padalski center v Sloveniji, ki edini premore svoje letališče in svojo floto letal za izvajanje padalskih skokov, vam ponujamo najkvalitetnejše šolanje z uporabo sodobne opreme in metod. Smo edina slovenska šola padalstva, ki ima strokovnjake za vse zvrsti padalstva, klasične in moderne, za vas pa bo skrbela skupina 6 učiteljev, ki vas bo uvedla v skrivnosti in lepote prostega pada, nove dimenzije vašega življenja! Izšolali se boste lahko po obeh načinih šolanja, ki so priznani in dovoljeni v Sloveniji in celotnem svetu, ter vam jih bomo predstavili v nadaljevanju.

V osnovi je šolanje razdeljeno na dve stopnji in sicer na teoretični in praktični del:

1. Teoretični del - PredavanjaObsega 18 ur predavanj v učilnici, kjer boste poslušali 7 predmetov in sicer:
 1. UVOD IN ZGODOVINA PADALSTVA
 2. OSNOVE TEORIJE SKOKA
 3. PREDPISI
 4. METEOROLOGIJA
 5. TEHNIKA SKOKA
 6. PADALA, OPREMA, LETALA
 7. IZREDNI PRIMERI
Po teoriji v učilnici še sledi 6 ur poligonskega ali zemeljskega učenja:
 1. PRIPRAVA NA SKOK
 2. IZREDNI PRIMERI
 3. ZLAGANJE PADAL
in nato še klubski preizkus znanja.

2. Praktični del – SkokiPo uspešnem zaključku teoretičnega dela nadaljujete s šolanjem v zraku; torej izvajanjem skokov s padalom do opravljenega izpita za dovoljenje padalca (PI - parachutist licence). Na izpit se lahko prijavite, ko imate opravljenih 25 skokov. Teoretični in praktični del izpita opravite pred pooblaščenim izpraševalcem, pridobljeno dovoljenje pa ima veljavo povsod po svetu.

Pri praktičnem delu šolanja se boste lahko odločili med dvema metodoma oz. dvema načinoma šolanja in sicer:
 1. TSO šolanje (Trak za Samodejno Odpiranje padala)
  Pri tem načinu šolanja vas učitelj padalstva spremlja v letalu, iz letala pa odskočite sami pri čemer se vam padalo odpre avtomatsko z trakom, ki je na enem koncu pritrjen na padalo na drugem koncu pa na letalo iz katerega odskočite. Po nekaj skokih z avtomatskim odpiranjem, pričnete z skoki, kjer boste padalo odpirali sami, skakali pa boste tudi iz vedno večjih višin tako, da boste imeli tudi več prostega pada.
  Preberi več...

 2. AFF šolanje (Accelerated FreeFall)
  Pri tem načinu šolanja vas učitelja padalstva spremljata pri prvih 7 skokih (najprej 2 učitelja, nato samo še 1 učitelj) v prostem padu, držita vas za sistem vezi, medtem ko sami v zraku dokazujete določene spretnosti. Način šolanja je dosti dražji od načina šolanja po TSO, edina prednost je da, nekoliko hitreje napredujete do skokov iz višine 3000 metrov ali več.
  Preberi več...

Celotno opremo (padalo, čeleda, višinomer, očala,...), ki jo potrebujete za praktični del šolanje zagotovi naša šola in je vključena v ceno šolanja, sami potrebujete samo primerno obutev in oblačila npr. visoke ali športne čevlje, trenerka ipd.

Obljube nekaterih o hitrem (prehitrem) napredku so nemalokrat le želja za hitrim zasluškom, medtem ko boste pri nas deležni učiteljeve podpore od prvega skoka pa do opravljenega izpita, nato pa bomo seveda veseli, če se boste tudi včlanili v naš klub, kjer boste lahko skakali po članskih cenah, ki niso komercialne in so zato najnižje v Sloveniji.

Pred pričetkom praktičnega dela šolanja boste morali opraviti tudi zdravniški pregled, cena pa je odvisna od zdravstvene ustanove, ter izvidov, ki jih kot kandidat že posedujete.

Termini tečajev so po letnem načrtu naše padalske šole in so redno objavljeni na naši spletni strani. Načeloma izvedemo na leto 2-3 padalska šolanja.

PRIJAVITE SE NA ŠOLANJE PADALCA
in obveščeni boste o naslednjem terminu šolanja!


Google prevajalnik

Facebook
Google+
YouTube
Vimeo