AFF šolanje

Pozor, odpri v novem oknu. PDFnatisni

AFF (Accelerated FreeFall ali pospešeni prosti pad)

Pri tem načinu šolanja vas učitelja padalstva spremljata pri prvih 7 skokih (najprej 2 učitelja, nato samo še 1 učitelj) v prostem padu, držita vas za sistem vezi, medtem ko sami v zraku dokazujete določene spretnosti. Način šolanja je dosti dražji od načina šolanja po TSO, edina prednost je da, nekoliko hitreje napredujete do samostojnih skokov iz višine 3000 metrov ali več.

AFF skok 1 - 3
Prve tri skoke vas pri skoku spremljata dva inštruktorja, ki skrbita za stabilen in varen skok. V tretjem skoku vas učitelja prvič povsem izpustita, vendar še vedno letita z vami, ter vas s signali rok opozarjata na nepravilnosti.

AFF skok 4 - 7
Po uspešno opravljenem tretjem skoku nadaljujete šolanje le z enim učiteljem. V tej fazi usposabljanja nadaljujete z naprednješimi in zahtevnejšimi vajami. Po uspešno opravljenem sedmem skoku ste zaključil z AFF padalskim tečajem in ste pripravljen na svoj prvi samostojni skok.

V primeru, da posamezne stopnje AFF skoka ne opravite, kar oceni učitel padalstva, ga mora ponoviti, kar prinese dodatne stroške (odvisno ali je skok z enim ali dvema učiteljema).

V samem postopku šolanja se boste tudi naučili pravilnega upravljanja padala, vse manevrirne zmožnosti padala in seveda pravilnega in natančnega pristajanja.

TSO šolanje za padalca :: ...primeri AFF šolanja TSO šolanje za padalca :: ...primeri AFF šolanja TSO šolanje za padalca :: ...primeri AFF šolanja TSO šolanje za padalca :: ...primeri AFF šolanja TSO šolanje za padalca :: ...primeri AFF šolanja

Šolanje po metodi AFF vas bo v večini slovenskih šol do opravljenega izpita (25 skokov in teoretični del) stalo preko 2.000,00 EUR, pri nas je ta strošek odvisen iz katerih višin boste skakali po osnovnem AFF tečaju.

PRIJAVITE SE NA ŠOLANJE PADALCA
in obveščeni boste o naslednjem terminu šolanja!


Google prevajalnik

Facebook
Google+
YouTube
Vimeo