Tečaj padalstva 1/2008

Pozor, odpri v novem oknu. PDFnatisni

Začelo se je v učilnici padalske sekcije, po teoretičnih predavanjih je sledil prvi stik s padalom. Praktično usposabljanje se nadaljevalo z zlaganjem padal, in vadbo prisilnih postopkov na trenažerjih.

Izkušeni učitelji in inštruktorji padalstva so strokovno pripravili tečajnike na prvi skok, nato so si učenci nadeli padala, čelade in višinomere, sledil je še "suhi" trening odvoja iz letala, zadnji pregled opreme in slikanje pred prvim skokom. Letalo s tečajniki je poletelo, upravljal ga je naš najbolj izkušeni učitelj padalstva in pilot Tone CESNIK, z učenci pa je v letalu bil  njihov učitelj padalstva Tomaž PIRNAR.

Na višini 1.000 m nad terenom so se tečajniki odločno pognali iz letala, par sekund zatem pa je "gurtna" sprožila samodejno odpiranje padala in po nekaj minutnem jadranju pod odprto kupolo so tečajniki pristali na domačem travniku ob padalskem krogu. Kot to nalaga tradicija smo navdušene novopečene padalce krstili za njihove prve padalske korake, vse to pa smo seveda tudi zalili ter nazdravili .. šššššššššššššššš...

Več slik tečaja padalstva 1/08 je na http://picasaweb.google.si/skydive.maribor

Skočite s padalom v tandemu

Google prevajalnik

Facebook
Google+
YouTube
Vimeo